23.9.2012

Sokerittomia ja kuitua sisältäviä karkkeja, täh?

Löysin kaupasta karkkihyllyltä karkkeja, joissa mainostetaan näin: "Ei lisättyä sokeria. Ei sokerialkoholeja. N. 70% kuitua. 40% vähemmän kaloreita. Ei lisättyjä värejä." Siis täh? Onko tämä huijaus, kuulostaa liian hyvältä näin laihduttajan korviin. :)
 
 
Kuvat
Ostin kokeeksi pussin noita suolaisia lakritsikarkkeja (toinen oikealta). Ravintosisältö tässä karkissa on:
25 g / annos, pussin koko 90 g
 
★ Energiaa 194 kj / 45 kcal
★ Proteiinia 1,5 g
★ Hiilihydraatteja 2,0 g
★ Sokereita 0 g
★ Sokerialkojoleja 0 g
★ Rasvaa 0,1 g
★ Tyydyttyneitä rasvahappoja 0 g
★ Ravintokuituja 16 g
★ Suolaa 0,1 g
 
Mielestäni nämä ovat oikein maistuvia, maistuvat ihan täysin oikealle karkille. Kovia karkkeja ovat sekä sitkeitä, hampaisiin jäivät kiinni. :) Muutaman karkin maistoin ja siihen jäi, sain karkkihimon tyydytettyä. Ainesosaluetteloa kun lukee niin tulee tunne, ettei nämä voi olla kovin "terveellisiä", niin paljon on tekstissä sellaisia ainesosia joista en itse tiedä. Ja tietysti maininta "Nautittava pieniä määriä kerralla". Voi olla, että tulee vatsavaivoja jos koko pussillisen syö.
 
Ainesosaluettelo näyttää tälle:
"Täyteaine (polydekstroosi), oligofuktoosi, vehnädekstriini, sakeutusaine (arabikumi), gelatiini, raakalakritsi, ammoniumkloridi 5%, suola, makeutusaine aspartaami, asesulfaami K), kasvirasva, pintakäsittelyaine (karnaubavaha), aromi. Sisältää fenyylialaniinin lähteen. Sisältää makeutusainetta. Sisältää ainesten omaa luonnollista sokeria."
 
Onko teillä kokemuksia näistä karkeista, hyviä / huonoja? Osaako joku suomentaa tuon ainesosaluettelon suomeksi? :)
 
 
p.s. Täältä voi käydä lukemassa suomen kielellä lisätietoa näistä karkeista. ONNEKSI löysin sivun vasta nyt (kun ei tee enää niin mieli karkkia), on nimittäin tälläisen karkkihiiren taivas tuo sivusto! :D

6 kommenttia:

  1. Aspartaami on keinotekoinen makeutusaine, joka muistuttaa maultaan sakkaroosia mutta on sitä noin 100–200 kertaa makeampaa.[1] Aspartaamia käytetään yleisesti sokerittomissa makeissa tuotteissa, kuten limonadeissa ja makeisissa. Aspartaamia sisältävissä tuotteissa pitää olla merkintä "sisältää fenyylialaniinin lähteen". Kyseinen merkintä on varoituksena PKU-tautia sairastaville.
    -wikipedia

    Aspartaamista on netti pullollaan puolesta ja vastaan mielipiteitä (aiheuttaa syöpää, apu diabetekseen, jne jne..)

    Mutta kuten aina, hyvin harva (jos mikään) karkkihyllyn herkku on keholle hyväksi jos niitä vetää kaksin käsin monta kiloa.

    Syö kohtuudella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedoista. :)Pari karkkia söin ja riitti sillä erää, kohtuudella mennään, nykyään. :D Varmasti kauan riittää tuo 90 g:n pussi. :)

      Poista
  2. aikamoinen määrä muuten kuitua noissa. Ihmettelen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä minäkin ihmettelin. Niissähän on enemmän kuitua kuin ruisleivässä. :D

      Poista
  3. Miten ihmeessä se kuitu on mahdutettu noihin karkkeihin ;) Kuulostaa kyllä ihan hyvältä, mutta tuskin mun kuitenkaan tulisi ostettua, menisin varmaan vaan ihan tavalliselle irtokarkkihyllylle näiden sijaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta. :D Yllävän hyviä oli nuo karkit, ihan tavalliselle lakritsalle maistui, mutta ei ole tavallisten irtokarkkien voittanutta. ;)

      Poista